EL VALOR DE SALUDAR
EL VALOR DE RESPECTAR LA GENT GRAN
FLASHCARD
COLORS
MEDI AMBIENT
FLORA I FAUNA
JOCS DE TAULA
BINGO
ALIMENTACIÓ
DITES
EMOCIONS
MEMORY
SOPA DE LLETRES
RECEPTES
YOGA
MATES
EDUCACIÓN POSITIVA
FABULAS
ENS HO PASSEM PIPIA

GAMARÚS, strix aluca

He descobert una guia (Flora i fauna dels Parcs Montnegre) amb les espècies més comunes i singulars d’animals i plantes.
De forma molt visual i amena mostren més de 600 espècies, acompanyades d’uns textos descriptius breus i molta més informació.
Us deixo la pàgina web www.brauedicions.com

Avui us parlaré d’un ocell rapinyaire nocturn: en Gamarús

Sabeu què fem servir aquesta paraula amb unes altres connotacions?

Segons el diccionari català, la definició de

gamarús/ gamarussa

Etimologia: d’origen incert, possiblement d’un preromà kau-ar-ukio-, paral·lel a kau-ukio-, origen del sinònim gaús, amb influx, pel que fa a la -m-, d’un mot semblant, com el cat. ant. gamús ‘beneit’ 1a font: 1864, DLab.
Body
masculí ORNITOLOGIA Ocell de l’ordre dels estrigiformes, de la família dels estrígids (Strix aluco), amb discs facials complets i plomatge burell.
masculí i femení figuradament i despectivament Persona toixa, aturada o de maneres rústiques.
masculí BOTÀNICA Bolet de la família de les poliporàcies (Griphola gigantea), de carpòfor compost amb els barrets flabel·lats i imbricats, de color bru.

Ir arriba
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad